www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Haven
Dyreparken

Side 1

03-2004 til

07-2004

Side 2

08-2004 til

12-2004

Side 3

01-2005 til

04-2005       

Side 4

05-2005 til

06-2005

Side 5

07-2005 til

09-2005

Side 6

10-2005 til

12-2005

Side 7

01-2006 til

06-2006

Side 8

07-2006 til

09-2006

Side 9

10-2006 til

12-2006

Side 10

01-2007 til

03-2007

Side 11

04-2007 til

06-2007

Side 12

07-2007 til

12-2007

Side 13

01-2008 til

06-2008

Side 14

07-2008 til

12-2008

Side 15

01-2009 til

....

SIDE 6

 

25-12-05

Så har det også været jul i Tossehuset. Dagen i går startede med at hele familien kom til morgenmad, da der jo lige er en fødselsdag der også skal overstås Tak for gaverne til jer alle, hvor der bl.a også var et par koi-ting:

 

En saltmåler Viser fra 0-1%

Maria den søde hustru syntes at føs'dagsbarnet lige skulle mindes om hvor gammel han blev.

Men bageren har vist vendt det ene tal på hovedet ;-))

Koi-keeperes Vol. 5

 

Dagen i dag står på ren julehygge, med noget af Camilla's nye legetøj, samt at lære hendes mobillos at kende, inden hun selv gør det, så vi kan styre hvilke funktioner der skal være aktive!

 

Maria fik en julegaveefterbevilling og har været inde på www.koikit.biz og power-shoppe, mens Patrick pløjer blade og internet-sider i jagten på det nye kamera:-)

 

 

18-12-05

I går besluttede vi at tage vores Tancho Showa – Zoe op og behandle et sår ved halefinnen/finneråd. Det er opstået fordi vi har for meget ammoniak i vandet som igen er opstået fordi vi har slået filteret ihjel og det har vi gjort fordi vi behandlede mod white spot som var opstået fordi Zoe gik amok i posen da vi kom hjem med hende og vi derfor besluttede at sætte hende i vandet med det samme for hun ikke skulle skade sig selv.

Anyway, vi fiskede hende op og kom hende i bedøvelseskarret og så startede gyseren ellers: Hun begyndte at bløde fra gællerne og det ser altså bare blodigt ud når det sker. Vi var derfor glade for at have hørt fra andre KoiDanmark medlemmer at de har oplevet det samme, så vi undgik at gå i total panik. Vi tog hende derfor hurtigt op, og rensede med brintoverilte. Dagen før havde vi modtaget bl.a. Cyprinocur salve mm. som vi havde bestilt på nettet så vi var klar til foråret. Vi plejer ellers at bruge malakitgrøn og propolis, men besluttede os for at prøve salven. Vi havde lagt den i et glas varmt vand forinden og den var derfor rimelig nem at trykke ud af tuben, men klumpede en del på halen og ville ikke rigtig hæfte selvom vi havde tørt godt forinden. Vi besluttede derfor at det kunne vi ikke byde Zoe at blive ved at arbejde med, så måtte det der var kommet på gøre gavn som det bedst kunne. Vi satte hende derfor tilbage i karantænekarret. Og så gik de andre fisk sgu amok: De jagtede hende rundt i karret og nappede efter halen hvor salven var smurt på og når de fik lidt løs der røg mod bunden gik de som vilde hunde efter det! Aldrig har vi oplevet noget lignende og gode råd var dyre: Vi turde ikke tage chancen at bedøve hende igen grundet hendes gæller og nu var hun tillige yderligere stresset/svækket. Vi besluttede derfor noget ”Storm P- agtigt”  at fange hende ind flydekarret og så holdt Patrick nettet over karret mens Maria måtte stå og tage fat i halen og på bedste vis hive ”skidtet” (salven) af. Det lykkedes rimeligt og hun tog det faktisk rigtigt pænt og da hun igen blev sluppet løs blev der smidt lidt synkefoder ned til de andre så de var afledt, for man må da sige at salven (desværre i vores tilfælde) lovede hvad den holdt og hæftede godt, så det var ikke alt vi kunne få af.

Heldigvis er hun åbenbart en sej tøs, for hun har ikke vist tegn på yderligere stress eller er blevet bange, så vi slap med skrækken, men det er sidste gang at vi prøver Cypronicur Salve i et kar, hvor der er andre fisk, for der må være noget der tiltrækker dem voldsomt.

De andre fisk i karret er heldigvis ikke påvirket af de for høje værdier, som nu heldigvis er gået ned og er fornuftige igen, så filteret har taget fat igen så vi er på rette vej.

Her er lige et par billeder af ai-goromo’en og sumi-goromo’en, bemærk lige på billedet af ai’en hvor flot en maruzome kiwa (kiwa-kanten på den røde farve- som følger skællets kant) den har – der kan Sakai (Toshio) altså noget med sine fisk, det er bare lækkert at seJ

ai goromo

maruzome kiwa

sumi goromo

 

 

03-12-05

Vi har for et stykke tid siden bestilt en CD ROM (Parasitbehandling og mikskopi for koiejere) samt DVD (Sårvård och hälsa) fra Tsunami Koi (Per). Mest for at se hvad vores KoiDanmark medlem kunne præstere på svensk, men også fordi de to emner interesserer os meget. Vi må sige at vi blev positivt overrasket. Per forklarer stille og roligt (om end det er på svenskJ) omkring deres måde at sårbehandle koi’er på trin for trin så alle kan være med. Havde vi ikke i sin tid været så heldige at få vist ”live” hvordan vi skulle bedøve samt sårbehandle ville vi godt have haft mod på det efter at have set Per’s DVD. Det eneste minus for os var sproget:-) Nok fordi vi er så vant til at læse og høre det engelske i forbindelse med koi’er. Men…det kom da til os lidt efter lidt og har man svært ved det engelske er det alle tiders alternativ.

 

 

 

26-11-05

Vores store forbillede og mentor Noriyuki ”Pat” Morita bedre kendt som Mr. Miyagi døde i går. (73 år)

Hvem husker ikke hans legendariske læresætning som med 4 ord rummer løsningen på livet:

 

Wax on - Wax off.

 

Vi har derfor besluttet at den næste han-koi vi køber, skal hedde (Mr.) Miyagi

 

 

Indtil da nyder vi ”Zoe” som Camilla har døbt vores Tancho Showa, samt hendes ”selskabsdamer/herre” en ai-goromo og en sumi-goromo

 

P.s. Til evt. interesserede, så har vi stadig ikke hørt fra Rigspolitiet, så Maria har måske kørt bag en traktor.

 

13-11-05

Da den Tancho Showa som vi venter hjem fra Marudo/Japan er lidt større (45 cm) end vi oprindelig regnede med at kunne købe, var vi nødt til at bygge et større karantænekar end de 2 stk. 700 liters palletanke vi allerede har. Det blev til dette 2200 liters kar som er bygget ovenpå 3 euro-paller og foranket med 4-4 ”bomme”, 19mm MDF plader, hjørnebeslag oma for at være sikre på at gulvet holder og alle 4 sider i karret holder. Og det blev også lige til en ekstra sikkerhedsforanstaltning fra Patrick’s side… der er limet 10mm flamingoplader på inderkanten af karet…så en skræmt fisk ikke slår sig så hårdt hvis den ramler ind i kanten (han har nok sin egen Tancho Kohaku’s skade i tankerne) J Så nu er alt klar, nu venter vi bare på ”damen”.

Det begynder at ligne en kasse

Onde tunger kalder det gummicellen ;-)

Så skal dugen "bare" rettes til.

 

 

08-11-05

I dag var der en lille hilsen fra det jyske/japanske. Birgitte havde sendt os et par souvenirs som hun havde med hjem: En hilsen til Maria fra ”The Koi Doctor” Maarten Lammens og en bandana (vi formoder den nok er til Patrick til at dække over den vigende hårgrænseJ). Begge dele  blev modtaget med glæde, vi takker herfra det sjællandske J

Og så skulle der prøves ;-))

En Tosse der er vokset op med Karate Kid I-II-III

(og så siger man at volds film er skadelige -- HA )

Nej det er IKKE et billede fra rigspolitiet, vi venter stadig, men sådan kunne det måske se ud ;-))

 

 

 

 

29-10-05 Vore koromo svømmer nu i Vorherres store mudpondL

Trods antibiotisk behandling mv. var der intet at gøre, noget pressede invendigt på koi’en så den efterhånden lignede en boomerang og det påvirkede også balancenerven.

 

Derfor tog vi beslutningen om at sende den på en evig svømmetur oppe i den himmelske mudpond, man er nødt til at erkende hvornår man skal stoppe.

 

Så begyndte vi obduktion af den. Vi vidste jo fra røntgenbillederne at noget pressede voldsomt på svømmeblæren og var klar over at det var i nyrene vi skulle lede.

 

Og tak for kaffe. Her fandt vi en cyste der var voldsomt stor for så lille en koi. Den var helt indkapslet i nyren, hvorfor det ikke ville have været muligt selv med koi-kirurgi at redde den, det gav lidt ro i sjælen. Selve cysten vejede 21 gram, men da vi havde frigjort den med skalpel og ville skære hul indeholdt den kun væske og da denne var borte vejede cysten kun 9 gram.

 

 

 

Vi var meget i tvivl om hvorvidt vores diagnose nu også var rigtig (at det var cystic kidney) eller det kunne være andet, måske smittefarligt – hvem ved? Og om vi kunne have gjort noget andet for den. Men…vi er jo heldig at Birgitte i disse dage befinder sig i Japan med ikke ringere end ”The Koi Doctor”  Maarten Lammens himself. Vi var derfor heldige at få ham til at kikke på billederne og han henviste til side 107 og 108 i bogen (for de der måtte eje en sådan) som omhandler en væskefyldt cyste i nyrene, og han ville i øvrigt gerne have tilsendt flere af vores billeder, det får han selvfølgeligJ

I øvrigt et godt eksempel på at hans bog virker, for det var den vi var gået udfra og her vi havde fået ideen til røntgenbillede og her vi også havde fulgt anvisninger på behandling mv.

 

Men…det blev altså slutningen på en lille vimmer og lækker budo-koromo fra Toshio Sakai som er drøngod til at lave de eftertragtede koromo-kanter.

 

26-10-05

I dag da Maria kom tilbage fra frokost lå der en mail til hende…fra Japan. Den var fra Birgitte der sendte billeder med af 2 tancho showa’er (en lys og en mørk) som Lars mfl. havde støvet op på deres tur rundt hos opdrættere. Det var helt vildt og kollegerne gloede gok nok at Maria’s udbrud og fjollen rundt på gulvet, men de kender jo til Tossernes interesse for koi’er så de var heldigvis meget forstående.

Valget var ikke så svært for hende for hun tabte sit hjerte fuldstændig til den mørke, selvom vilde tanker om at købe dem begge også fløj gennem hovedetJ. Ja utroligt at man lige kan få mail fra Japan og på rekordtid svare tilbage. Anyway, så lovede Birgitte at sende flere billeder og med det i vente satte Maria kursen mod hjemmet - åbenbart i al for hurtig fart. For hun var så optaget af at se billeder af tancho’erne at hun helt overhørte at Patrick ringede på biltelefonen og at politiet tilfældigvis var på fartkontrol i vores område et sted hvor man tidligere måtte køre 80, men som nu er ændret til 60. Og det værste er at Maria simpelthen ikke har set fotofælden/bilen overhovedet og ikke aner hvor stærkt hun kørte! Men skidt pyt med det, billederne var det absolut værd. Her får I en smagsprøve på hvad vi venter hjem med længsel i november:

45 cm

 

11-10-05

Vores budo-goromo har nu gået i indendørs karantæne siden vi for en lille uges tid siden opdagede at den svømmede skævt/havde en bule på den ene side af kroppen ned lige under sidelinien. Den har ikke udvist tegn på at være dårlig men vi synes at den efterhånden svømmer mere og mere skævt så noget måtte gøres da det ikke bedrede sig af sig selv. Efter at have læst i KoiDoctor at man kan konstatere adskillige ting via et røntgenbillede valgte vi at gøre forsøget. Vi kontaktede vores dyrlæge der var helt med på den noget usædvanlige forespørgsel og i dag blev Speedy så røntgenfotograferet fra oven og fra siden. Det var ikke et godt syn!

Set oppefra

Set fra siden, hovedet tv.

 

Svømmeblæren er dislokeret grundet et tryk fra nyren der er forstørret. Det vi troede var en tumor tyder på at være svømmeblæren der grundet pres fra den forstørrede nyre selv presser videre på siden af fisken og derved skaber en bule. At området med nyren er forstørret tyder derfor på kidney bloater disease ie. dropsy som vi derfor iværksætter behandling for og håber det hjælper.

Sidder du nu og undrer dig over at vi valgte at få den røntgenfotograferet i stedet for bare at se tiden an og aflive den hvis det bliver værre er der et par gode grundeJ

For det første ved vi nu mere om hvad der er galt og kan behandle derefter, og ikke i totalt blinde. For det næste ved vi nu at vi kan samarbejde med vores dyrlæge mht. transport, ankomst, bedøvelse, røntgen og opvågning og tilbagetur til det evt. bliver en af de store’s tur som vi har større følelsesmæssig tilknytning til og hvor nerverne derfor vil være ekstra på højkant.

Og vores fisk er også vores kæledyr så en røntgen vil ikke være udelukket hvis der sker noget en anden gang, det giver en sikkerhed for om det er realistisk at behandle videre (havde det været en tumor havde vi ikke iværksat behandling, men aflivet)

Så alt i alt absolut turen og stresset værd, nu håber vi på det bedste for vores lille ”røntgen-star”J

 

09-10-05

Vi var en tur forbi Super-Koi i går. Der købte vi en DVD til de mørke aftener og vi købte 4 små shusui’er til at have gående i akvariet. Det er vores form for lysterapi: Hver vinter har vi nogle små koi’er gående indendørs så er savnet af de store ikke helt så voldsomt og vi har ikke haft problemer med at afsætte dem når vi nåede foråret hvor de evt. bortgives/sælgesJ

 

Og lige et aften billed.

 

 

 

01-10-05 Skulle vi få fint besøg, Dronningen eller lignende, så har vi lært koi'erne at spise pænt, måske ikke med kniv og gaffel, men med theske ;-)

Nåå nej spøg til side, vi er jo seriøse koiholdere.......

Det hele startede med at vi ville lave lidt guf til fiskene, og samtidig gøre det lidt sundt.

Lidt piller blev opløst i lidt vand, hertil tilsættes et par fed hvidløg og lidt honning.

Tjaa hvad skal vi sige, det var guf.

Ja ja kom med det

Hold lige den ske stille!

ahhh, det var guf, er der mere?

 

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidligere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Havedams link
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©