www.TOSSEHUSET.dk

Menu
Forside
Bag facaden
Havedam
KoiHold
Bonsai
Dyreparken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det startede med at vi i 2000 gravede en 1000 liters palletank ned ved terassen, fyldte den med gamle murbrokker, og satte en sten som vi havde boret hul i så vandet kunne risle ud over den. Men allerede året efter hev vi alle mursten/sten op af palletanken og fyldte den med vand. Så plantede vi lidt grønt, satte en mini-åkande og fyldte bassinet med spøgelseskoier. Vupti var føres første dam en realitet og uden den store energi, det var lige os. 

1998

Her ligger grundstenen til koigalskaben

2000

Nu er den blevet en vandsten

2002

Tænk hvis vi vidste hvad det førte til

Men…det har altid været Patrick’s drøm at få en rigtig havedam. Maria har heller ikke været uinteresseret i den drøm, men tanken om det kæmpearbejde og den pris det ville koste har holdt hende tilbage. Alligevel begyndte snakken om en havedam at ”spidse til” i år 2002, og om hvor den skulle ligge. Tanken faldt fra Patrick’s side, på den del af plateau’et ved hønsehuset hvor vi har plantet en troldpil og lavet bålplads.

 ”Desværre” kom Maria til i et anfald af storsind at sige til Patrick at en lille dam her ville se helt åndssvagt ud. Næh… så hellere lave en større dam beliggende oppe langs hele hønsehuset. Hvad hun bare ikke vidste da hun kastede den bold op i luften var, at knap en måned efter ville projektet være en realitet! 

3 uger efter kom Patrick nemlig farende ind til Maria. Vores nabo var i gang med at lægge ny terrasse og manglede jord. Var det ikke om idé at vi gik i gang med havedammen, så kunne vi jo komme af med al vores jord. Og da vi lige havde fået penge tilbage i skat var økonomien jo ikke et problem.!

Det var godt nok hurtigere end forventet, men Maria øjnede chancen for nemt at slippe udenom ”jordproblemet” og vi blev enige om at gå i gang. Hvad vi bare ikke viste var, at vi kun ville komme af med 4 trillebøre jord og at checken fra skattevæsenet kom til at forslå som ind i helvede, for når man først går i gang…

Nu er vi flere år efter på vores anden og forhåbentlig sidste dam og koigalskaben har bredt sig med lynets hast og heldigvis til os begge to, for ellers tror vi ikke at det var gået for det er en utrolig omfangsrig og dyr hobby men den er samtidig utrolig givende og spændende. 

 

 

Havedam
En ide bliver til
Tidligere Dam
Nuværende Dam
NaturPytten
Fiskene
Fiskehejre
Egne erfaringer
Links
Webcam
Dagbog
Dam Data
Filter
Koi Pond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt Tossehuset før du benytter/kopierer informationer ©